Monthly Archives: September 2008

29 Ramadhan 1429H – It’s My Birthday Today

happy birthday to me… happy birthday to me…fahmi malu2 nak nyanyi lagu happy birthday for mama, yaya pulak masih lena dibuai mimpi when i left to office pagi tadi. Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi sebab diberi kesempatan berjumpa bulan Ramadhan … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | 7 Komen

28 Ramadhan 1429H – Fahmi’s Special Treat

hari ini hanya fahmi seorang yang berpuasa (with exception to hubby who was still away at mil’s house). cekal betul anak teruna seorang ni walaupun tak bersahur. salah mama sebab mama yang tak larat nak celik mata walhal dah set … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | 2 Komen

27 Ramadhan 1429H – Projek Kek Raya

i’m done with raya cookies. tutup buku dah sebab kena bukak buku baru. projek membanking kek raya dah bermula. disebabkan hari ni aku masih bekerja plan mengukus fruit cake hanya terlaksana jam 6 petang tadi dan hanya akan siap lebih … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | Tinggalkan komen

Selamat Hari Raya Aidilfitri

kini tiba masanya berhari raya muslimin dan muslimat sembahyang bersama… atau… dengar dengar itu beduk telah berbunyi sebulan puasa tamatlah hari ini atau… dengar beduk berbunyi sayup bergema di subuh sunyi menyeru kepada muslimin segera berbakti kepada Ilahi those are … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | Tinggalkan komen

26 Ramadhan 1429H – Cornflakes Crunchy

since semalam dah plan nak buat biskut cornflakes rangup ni atau cornflakes meringue cookies, so walaupun balik keje lewat sesangat aku tunaikan juga niat semalam. nasib ler nak buat cookies ni mudah sesangat & tak ambil masa lama. bayangkan aku … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | Tinggalkan komen

25 Ramadhan 1429H – Fahmi Puasa Penuh Lagi!

sebenarnya menu ayam percik ni aku rancang nak buat sejak 1st week puasa. tapi entah macam mana tercicir pula dari list. ni dah masuk minggu akhir puasa tiba2 aku kekeringan idea semula, tu yang muncul balik idea nak masak ayam … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | Tinggalkan komen

24 Ramadhan 1429H – Fried Prawn Wantan

since petang ni hubby dah balik & berbuka dengan kami, kenalah masak nasi. tapi lauk pauknya serah kat kakak je masak… untuk mengecurkan selera hubby berbuka, aku cuma buat starter jer, that is fried prawn wantan. sedap di makan sementara … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | 2 Komen