Monthly Archives: Oktober 2008

Sigh…

bila bendera merah berkibar ni mulalah bukan setakat selera makan hilang, rasa gian nak main masak2 pun hilang. padahal sejak awal minggu aku dah simpan niat dalam hati since saturday ni is my off day bolehlah aku brush up skill … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | Tinggalkan komen

Spaghetti Bolognaise

balik dari bergathering kat bandar mahkota cheras tempohari seisi rumah tergolek… penat sebab 3 days in a row dok berjalan raya, mata dah tak boleh bukak semua tidur… seista lah konon. bangun je tidur petang tu aku dah garu kepala … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | Tinggalkan komen

Chocolate Cupcake

Hasil daripada ‘memburu’ icing nozzle kat bagus, shah alam few weeks ago, dapat jugalah 2 jenis nozzle yang bentuk star. Tu yang buat aku makin bersemangat nak mendecorate cupcakes. Tidur malam asyik terbayang nak decorate pattern begitu begini… kemaruk sangat … Teruskan membaca

Posted in cuppies | 5 Komen

Double Gathering

We went to fazilah’s house at bandar mahkota cheras yesterday (27 oct) for a raya gathering (as planned). kebetulan tuan rumah pun buat open house. kami berkonvoi 4 biji kereta – 3 from seremban sementara me & family dari subang … Teruskan membaca

Posted in gathering, reunion | 1 Komen

Another Delayed Entry – Kawan Lama

The rest of the entries that I will post today were mostly delayed entries. I was not able to blog since 22 october last week due to internet cable disruption di seluruh shah alam/subang area, or so i was told … Teruskan membaca

Posted in reunion | Tinggalkan komen

Allah Selamatkan Kamu…

this morning yaya sang “Allah selamatkan daddy…Allah selamatkan daddy… Allah selamatkan daddy kami… Allah selamatkan daddy…” … her Islamic version of birthday song for hubby who turns 34 today. May Allah bless you always, hubby darling. as for yaya she … Teruskan membaca

Posted in birthdays, makan-makan | 2 Komen

Full Day

musim2 raya ni kan banyak betul dapat jemputan open house. ada yang buat open house tengahari (most common lah), petang or malam… tak kurang juga yang buat open house waktu pagi, agaknya dah maklum orang lain kebanyakan pilih tengahari, petang … Teruskan membaca

Posted in birthdays, makan-makan | Tinggalkan komen