Monthly Archives: Ogos 2009

10 Ramadhan 1430H – Dadar Gulung Berlauk

beginilah adat kalau anak2 makin membesar, dah pandai speak their mind dan pandai juga mengatur menu seharian mereka. hari ini yaya teruja sangat bila dia tengok ku keluarkan inti karipap yang difrozenkan. terus dia melompat riang bila dapat tahu aku … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | 2 Komen

9 Ramadhan 1430H – Mee Bandung

kami 3 beranak + kakak balik berbuka puasa dengan my parents petang tadi. kebetulan my sister dan anak2nya pun balik juga. meriahlah lagi rumah atuk dan nenek bila cucu2berkumpul. jelas nampak berseri2 dan riangnya hati kedua orang tua ku melayan … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | Tinggalkan komen

9 Ramadhan 1430H – Do You Speak Spanish?

i bought a small box of canelones (canelloni in italian)yesterday at cold sotrage subang parade. i’ve been looking for one for a long long time and for once i thought i’d never found one in malaysia. i’ve been subsituting canneloni … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | Tinggalkan komen

8 Ramadhan 1430H – Kisah Kuih Lempeng Hijau

sedar tak sedar dah lebih 1 minggu umat Islam berpuasa. alhamdulillah sehingga hari ini dikurniakan kesihatan yang elok walaupun a few days towards ramadhan tempohari aku dan hubby kena stomach bug yang berlarutan sampai seminggu. hubby left to his kampung … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | Tinggalkan komen

7 Ramadhan 1430H – Prawn Wantan & Roti John

malam ni cuti solat terawih berjemaah kat masjid. aku ambil giliran supervise fahmi buat take home ujian bulanannya yang dah masuk 1 minggu masih tak siap lagi. anak bujang ni buat homework umpama burung belatuk, disuruh ketuk dia ketuk. rupa2nya … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | Tinggalkan komen

6 Ramadhan 1430H – Bubur Butir Nangka

semalam hubby mengomel sebab hidangan iftar takde ‘starter’ katanya. selalu berbuka mesti alas perut dulu, solat maghrib kemudian barulah makan hidangan yang agak berat sedikit. aku sendiri tak kisah, ada starter atau tidak asalkan dapat berbuka cukup. tunggulah nanti saat … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | 3 Komen

4 Ramadhan 1430H

hari ini nyaris aku tak sempat siapkan hidangan iftar gara2 meeting mengejut kat ofis yang berakhir jam 6.30petang. mujur sepanjang jalan di terminal 3 menghala ke subang perdana tak sesak today, dapatlah aku reach home in less than 15mins (pasal … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | 2 Komen