Monthly Archives: September 2009

Tsunami Lagi

plan nak upload pics aktiviti beraya ditangguhkan sementara sebab aku rasa ada kisah yang lebih relevan untuk dikongsi bersama. by now everyone probably dah tau pasal tsunami yang melanda kepulauan samoa and other islands surrounding south pacific semalam dan awal … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | 3 Komen

Satu Hari Di Hari Raya II

after spending 3 days & 3 nights kat rumah mil, kami bertolak ke rumah my parents pulak. ikutkan hati berat nak tinggalkan rumah mil. seronok pula tengok my kids bermain dengan cousins dia, tambahan abang ipar & anak2 serta anak … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | 3 Komen

Allah Selamatkan Kamu…

Allah selamatkan kamu3x…Allah selamatkan mama…Allah selamatkan mama… begitulah nyanyian yaya untuk mama lepas dia & fahmi habis nyanyikan lagu ‘happy birthday to you’. hari ni 29.09.2009 bertambah setahun lagi usiaku di era awal 30-an. tak bestnya angka 3 tu, tak … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | 1 Komen

Satu Hari Di Hari Raya

Sunyi betul pagi raya kat rumah mil sebab majority adik beradik hubby beraya kat rumah mentua. Whereas kami ni melawan arus, tu sebab hanya keluargaku dan kakak ipar (yang beraya sorang) je ada di pagi raya. Kali ini sesi bersalaman … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | 3 Komen

4 Syawal 1430H – Cerita Raya Eve

ramadhan berlalu, here comes syawal. ini cerita petang raya di rumah mil. kali ini nyaris2 kami beraya dalam banjir. hujan turun dengan selebat2nya petang sabtu tu sebaik aja rendang dagingku kering air. mujur berhenti bila dah nak dekat iftar. kampung … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | 2 Komen

28 Ramadhan 1430H – Last Entry…

bukanlah last entry untuk selama2nya, cuma i anticipate that this will be my last entry before i took a long raya break. we are off to hubby’s kampung petang ni before berbuka puasa. will be dropping by at my mom’s … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | Tinggalkan komen

27 Ramadhan 1430H ~ Menjelang Hari Raya

paling tak suka mengucapkan selamat hari raya sebab itu menandakan bulan Ramadhan yang penuh keberkatan ini dah nak berlalu. pun begitu perasaan tu timbul sebab rasa masih belum puas merasai ketenangan beribadah dan rasa belum cukup memuhasabahkan diri. apapun menjelang … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | 1 Komen