Monthly Archives: Oktober 2009

Veggie Lasagna

i made gulai ikan tongkol for dinner last night, which I cooked in advance on Thursday night and keep it refrigerated. although our dinner mostly prepared by kakak but there are a few hidangan tertentu which I still don’t trust … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | Tinggalkan komen

Fahmi’s Craving

what’s in fahmi’s lunch box today? 5 pieces of mini doughnut dipped in chocolate and covered with choc rice. kenapa dia bawa 5 pieces? sebab dia nak kongsi dengan kawan2 dia. eh takkan dia makan donut je for lunch? dia … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | 3 Komen

Our Dilemma

with our plan to move in to our new house by end of november, it is anticipated that these few weeks approaching that date and few weeks thereafter going to be the most hectic weeks in our life. bukan setakat … Teruskan membaca

Posted in moving out, parenting | 4 Komen

Tray Cake

aku tengah kemaruk nak makan kuih talam @ tray cake kata omputih. kebetulan aku punya banyak masa lapang minggu ni. jadi malam selasa lepas aku cuba buat talam suji untuk kali pertama. talam suji memang favourite aku selain daripada talam … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | Tinggalkan komen

The Construction of A 5kg Cake

macam gempak je title entry ni … hehehto tell you the truth, in my opinion cake decoration works is not much different from construction works or even architectural works. for an instance, kerja2 menyalut cream pada kek i referred to … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | 1 Komen

Panjang Umur Mu…

hajat nak upload pic kerja2 mendeko kek 3kg ditangguhkan buat sementara untuk memberi laluan kepada entry khas sempena ulangtahun hubby yang ke ? dot… dot… dot… hari ini 19/10.tiada hadiah seikhlas doa dariku dan anak2 semoga hubby sentiasa di bawah … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | Tinggalkan komen

Nasi Bukhari

seperti yang dijanjikan sempat juga aku sediakan nasi bukhari untuk hubby & anak2. sambil aku menyiapkan final touch up pada kek choc moist tu sambil aku meramukan bahan2 yang diperlukan untuk buat nasi bukhari. disebabkan dah janji nak deliver kek … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | 2 Komen