My 1st Wedding Cake

fahmi had his 1st on stage performance. hari yang sama pun ada something special in mama’s life yang set a milestone in my passion for baking. i made my 1st wedding cake debut. and it was a 3 tier stacked fondant cake!

i was so nervous sebab memang tak pernah buat wedding cake before this, apatah lagi nak assemble cake tu bertingkat2. disebabkan few days before the wedding aku betul2 sibuk menyiapkan kek sampai pukul 2-3pagi jadi tak sempat sangat nak melayan darah gemuruh. pagi ahad tu seawal jam 7.45pagi aku ditemani hubby keluar menuju ke jeram, kuala selangor untuk deliver kek.

sesampainya kat sana rasa kagum kejap tengok laman rumah kampung dah ditransform ala2garden wedding. kreatif sungguh family nadhia tanam rumput karpet sekeliling rumah, sesuai benar dengan tema garden wedding tu.
tanpa banyak buang masa i get down to finish my work. bila tengok kek tu elok tersusun barulah aku rasa lega. rasa berterima kasih sangat2 kat nadhia, my regular customer from sunway suria yang order kek ni untuk wedding sister in law dia. thanks so much sebab bagi aku peluang & kepercayaan.suka sangat dengan tona merah jambu lembut ni… hihi perasan sorang!
tukang buat cake pun berpakaian ikut tema wedding = pink 😉

tadaa… dah siap

selesai kerjaku sempat juga berborak dengan pak andam. pak andam pula ramah orangnya, siap minta no telefon aku lagi sebab katanya selalu dia offer pakej complete with wedding cake so bolehlah bagi peluang kat aku. masa bertukar2 no phone tu barulah dia perkenalkan diri sebagai midah khan. mendengarkan nama dia terus aku jadi gugup kejap. waduh… mekap artis terkenal rupanya! bila hubby tanya aku kenal ke siapa dia tu. ehh maunya aku tak kenal, nama dia selalu terpampang kat majalah2. cuma dia je yang tak kenal aku. aku respect betul kat dia, he’s so humble and very down to earth. hmm… seronok juga ye buat wedding cake ni, selain puas hati tengok hasil kerja sendiri dapat brush shoulder dengan pak andam terkenal. pelamin rekaan midah khan yang banyak guna fresh roses in the shade of soft pink sedondon pula dengan gumpaste roses aku

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

4 Responses to My 1st Wedding Cake

  1. Ami berkata:

    Canteknyaa,congrats Lia!i love the flowers,nampak so lively,mula2 tgk ingatkan fresh flower huhu,cantek sungguh!

  2. Liasari berkata:

    heheh ami… thanks. leceh juga nak buat flowers tu kadang dah buat elok2 terlerai pulak coz tak cukup kering… sabar ajelah. byk lg nak kena blajar nih

  3. liza berkata:

    congrats sal… cantik.. superb cantik.. rasa dah tentu sedap kan?

  4. Liasari berkata:

    liza, kalau choc moist tu ehem yumm yummm hehe

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s