Salam Aidiladha

rupanya masih ada jodoh buat kami menyambut aidiladha di subang perdana ni. plan pindah rumah tertangguh lagi… dah naik muak memikirkannya. to be honest aku makin berat pula nak pindah keluar dari sini, tapi since kami dah buat pilihan beli rumah tu so i just want to get over with it. dah tak nak fikir2 lagi. move in and get ourselves settled down in a new environment.

and dsah tentu suasana berhari raya seperti di subang perdana ni takkan dapat kami replicate lagi di tempat baru. kat sini ramai orang2 veteran dan juga young family. hidup dalam lingkungan yang lengkap ada semua lingkungan umur ni ternyata buat hati aku lebih tenang. di AB nanti majoriti adalah young family… sosial life jauh berbeza. hasil pengamatan nampak masing2 semuanya tutup pintu duduk diam2 dlm rumah masing2… aduh tak betah aku begitu. apa2 pun itu pilihan kami. owh i just want to get over with it.

aidiladha terakhir di subang perdana ni seperti rutin biasa kami anak beranak pergi solat sunat di masjid hujung lorong rumah (owh kat AB takde masjid!). ramainya umat melimpah ruang ke kaki lima. balik dari masjid barulah kami mengadap nasi tomato, rendang ayam dan dhalca. simple aja. kejap lagi lepas solat jumaat nak berangkat ke seremban. bukan sekadar beraya tapi sebab nak beli barang2 kelengkapan rumah sekali.

to all selamat hari raya aidiladha.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Salam Aidiladha

  1. Ami berkata:

    eid mubarak lia&family.i can feel you.ami dulu first rumah lepas kahwen,environment sgt muhibah,kenal neighbor2,nak balik kg pon berpesan2 semua,surau dekat,org azan,mengaji semua dgr dari rumah.bila pindah,neighbor depan pon tak kenal and housing area tue tak ade surau pon duhh.

  2. Liasari berkata:

    eid mubarak ami. yup betul ckp ami. huhu m gonna miss this place so much

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s