Monthly Archives: Januari 2010

Tiramisu

i am not a fan of tiramisu. antara sebab2nya adalah the coffee flavour infused within. tambahan pulak aku sangat alergik pada kafein, dan kek berasaskan keju juga bukanlah kegemaranku. tapi bila kubelek2 resipi tiramisu yang ada kat internet terasa mudah … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | Tinggalkan komen

Roast Chicken

malas nak type panjang2 just nak tempek gambar lunch kami semalam – roast chicken. sebab dah lama tak panggang ayam so roast chicken semalam 1 ekor habis dibedal, tinggal tak sampai 1/4 chicken simpan dalam fridge. nampak sangat lama dah … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | 2 Komen

Pass Baton

sekarang giliran fahmi pulak demam. sejak pagi jumaat lepas badan dia agak suam2, pun begitu lepas diberi ubat demam dia pergi ke sekolah, mujur jumaat takde kelas agama so dia balik awal. he seems ok a bit yesterday and siang … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | Tinggalkan komen

Am I A Shopaholic?

i have this urge to spend money. padahal bukanlah ada benda tertentu yang betul2 perlu dibeli. tapi rasa gatal je tangan berbelanja. dalam kepala keluar macam2 idea, pastu nafsu mendesak2 suruh beli itu dan ini. nak beli books lah (coz … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | 3 Komen

Rempah Kari Homemade

Dah lama tak masak kari, rasa kecur liur pulak nak makan kari ayam yang ditumis dengan rempah kari buatan sendiri. Dah jemu makan kari dari rempah baba’s, lagipun baru2 ni aku dapat tau dalam rempah kari baba’s ada MSG. terus … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | 2 Komen

Housewarming Cum Birthday Party

fahmi’s birthday cake yang comot coz mama dah penat banyak kerja. tak kuasa tunggu coklat mengeras sedikit sebelum dipipe atas kek, that’s why dia meleleh ke tepi. replica racecar team brawn tu ada rupa ke tak? hehe i know i … Teruskan membaca

Posted in birthdays, celebrations, kids | 1 Komen

Fahmi Gets A New Bike

fahmi gets a new bike for his birthday present. it’s a raleigh. and it has 2 wheels je! fahmi dah boleh ride without the support of extra wheels. tengoklah dia, he’s so happy terus je kayuh his raleigh sebaik sampai … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | 1 Komen