Monthly Archives: Jun 2010

Bebiri Masak Hitam

lama tak buat entry khas for food kan? nah, saja tempek pic bebiri(sesuka hati je singkatkan biri-biri jadi bebiri) masak hitam yang saya buat sabtu lepas. resipi asal dapat from internet. sepatutnya masak sepenuhnya atas dapur, tapi sebab saya sibuk … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | Tinggalkan komen

Jika Nyata Itu Benar

Kalau dilayan gundah dalam hati saya ni alamatnya tak berasaplah dapur dan gelap gelita lah blog ini. Hidup tak sentiasanya indah, kalau takde badai pun terasa hambar aja rentak hidup kita ni kan? Pun begitu, dalam cemas dan gelisah dengan … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | 2 Komen

Bila Separuh Jiwa Saya Pergi

My other half pergi lagi. Bila my other half berpergian out station lama begini, anak2 jelah jadi peneman saya. Kawan bercakap dan kawan bergaduh. Kalau tidak, pada blog inilah saya luahkan rasa kekosongan. Kalau nak cakap pasal something yang lebih … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | 2 Komen

Stressful Week

Cuti baking saya sudah berakhir. Saya dah kembali bergelumang dengan tepung, gula icing dan buttercream sejak hari isnin baru ni. Bahu dan tengkuk saya masih sakit, sesekali bila angkat tangan saya tersentap dek sharp pain macam kejutan elektrik gitu. Nak … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | Tinggalkan komen

Minah Rempit

inilah tunggangan yang jadi rebutan tiap kali balik rumah my mum. this mini motorbike belongs to my cousin yang sekarang ni duduk kat shanghai ikut my uncle yang posting as atase kat sana.amboiii terrernya amik corner baringhehe patutlah confident sangat, … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | Tinggalkan komen

Fahmi

Semakin dia membesar semakin dia buat kami amazed dengan ragam2nya yang seringkali mencuit hati. Ragam dia buat saya realized yang saya punya seorang anak yang agak berbeza sedikit dengan adiknya dan rakan-rakan sebaya dia. Lontaran soalannya kadangkala buat saya terpaku. … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | 2 Komen

Ada Tak Krim Putihkan Kulit Badan?

Itulah jaw-dropping question yang keluar dari mulut fahmi tempohari sehingga membuatkan saya tergerak hati mencari sabun susu kambing untuk meredakan keresahan dia. Ya, dia gelisah sebab katanya kulit dia hitam tak macam mama. Saya yang masa tu tengah sibuk menyusun … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | 3 Komen