Category Archives: kids

13 Ramadhan 1431H – Ada Sesuatu Yang Mengusik Hati

semalam anak-anak mewah berbuka dengan juadah yang dibeli di bazar ramadhan. sesungguhnya nafsu makan anak-anak yang baru belajar berpuasa ini sungguh besar. masa saya bawa mereka temankan saya ke bazar ramadhan, macam-macam yang mereka nak. sudahnya kalah juga saya bila … Teruskan membaca

Posted in Islam, kids, ramadhan | Tinggalkan komen

6 Ramadhan 1431H – Puasa Kampung Style & Baulu Kemboja

Dua hari tak bersiaran sebab tuan rumah balik kampung hubby di johor, ambil kesempatan berpuasa, berbuka dan bersahur dengan mentua sementara masih belum begitu sibuk di awal2 ramadhan ni. Berpuasa di kampung memanglah berbeza rutinnya. My children bila saya sebut … Teruskan membaca

Posted in kampung, kids, kuih muih, ramadhan | Tinggalkan komen

Housewarming Cum Birthday Party

fahmi’s birthday cake yang comot coz mama dah penat banyak kerja. tak kuasa tunggu coklat mengeras sedikit sebelum dipipe atas kek, that’s why dia meleleh ke tepi. replica racecar team brawn tu ada rupa ke tak? hehe i know i … Teruskan membaca

Posted in birthdays, celebrations, kids | 1 Komen

Bermesra Dengan Alam II

this is what we did this morning – berjogging nak tergelak tengok gaya yaya berjogging dengan tangannya dikepit rapat ke ketiak, nampak sangat gaya orang tak pernah berjogging. pantang jumpa pokok semalu mesti dia nak sentuh, suka sangat dia tengok … Teruskan membaca

Posted in activities, kids, outings | 4 Komen

Advance Birthday Party

alhamdulillah… fahmi’s advance birthday party went well. the kids enjoy the candle blowing, chocolate throwing bit, chasing for balloons and playing and rambling with themselves. while the adults enjoy the food while catching up on each others, exchanging stories/remarks on … Teruskan membaca

Posted in birthdays, celebrations, kids, parties | 4 Komen