Category Archives: ramblings

Siri Bercakap Pasal Tonsil – Aiskrim & Dengkur

tonsils dikiri kanan uvulva- credit to cik google Semalam dah cerita pasal tonsil. Tahun yang sudah pun cakap pasal tonsil. Tak apalah since tonsil ni dah jadi topik yang sangat signifikan sekarang bukan saja sebab anak saya both ada weak … Teruskan membaca

Posted in ramblings, tonsil | Tinggalkan komen

Siri Bercakap Pasal Tonsil – Akibat Malas Gosok Gigi

My daughter is sick again. I don’t have a thermometer with me last night but her body temperature was high. Itupun selepas dia minum paracemtamol syrup sebelum tidur dan I put wet towel on her forehead serta lightly sponge her … Teruskan membaca

Posted in ramblings, tonsil | Tinggalkan komen

Tukang Masak DiRaja Dalam Mode Sibuk

Tukang masak di raja dalam mode sibuk sekarang. Sibuk mengatur majlis ulangtahun si ismet ulam raja. Jadi organise event, juga ketua chef merangkap tukang masak di raja – nak masak kari laksa lemak, mee rebus, sup tulang dan rendang rusa, … Teruskan membaca

Posted in ramblings | Tinggalkan komen

A Birthday Card For The Loner

I’m a loner. Saya tak suka ber ‘clique’ atau ada geng, saya boleh kawan dengan sesiapa saja yang ikhlas. Di office saya juga a loner kerana orang susah nak membezakan diri saya dalam waktu kerja dengan personaliti saya yang sebenar. … Teruskan membaca

Posted in ramblings | Tinggalkan komen

299…

is my favourite number. I even had them at the back of my matriks number masa kat U dulu, 65299 kombinasi yang menarik dan catchy. Saya suka nombor ini kerana it represents my birthdate 😉 😉 sejambak madonna lilies dari … Teruskan membaca

Posted in birthdays, ramblings | Tinggalkan komen

Aktiviti Pecah Perut

My hari raya begins on Saturday kerana saya sudah selesai menunaikan ibadah puasa sunat Syawal. Alhamdulillah kerana diberi kesihatan dan kesempatan untuk merasa nikmat puasa sunat. Alhamdulillah juga kerana sebaik selesai puasa berduyun-duyun jemputan rumah terbuka. Tak sangka pula we … Teruskan membaca

Posted in ramblings, raya | Tinggalkan komen

Anak Rusa Nani

comelnya anak rusa ni siap bulu mata lentik lagi. agak-agak kalau semua lembu, kambing, ayam semua secomel ini, ada tak orang yang sampai hati nak sembelih ambil dagingnya buat lauk? tak kan? mesti orang simpan buat pet!heheh… agak-agaklah kan kenapa … Teruskan membaca

Posted in ramblings | Tinggalkan komen