Category Archives: Uncategorized

Chocolate Ganache

Hi All, It has been ages since I last wrote in this page of mine. Dah berabuk bersawang bagai. Sebenarnya this page adalah back up bagi blog asal saya dibawah tajuk yang sama. I update my blog regularly but malas … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | Tinggalkan komen

Hello world!

Welcome to WordPress.com. This is your first post. Edit or delete it and start blogging!

Posted in Uncategorized | 1 Komen

29 Ramadhan 1431H – Segalanya Mama

jam dinding sudah menunjukkan pukul 9.25malam. saya baru saja nak mandi selepas terkocoh-kocoh mengemas beg baju sejak selesai berbuka tadi. saya sampai di rumah just nice untuk berbuka. mengenangkan kami sepatutnya bertolak balik ke rumah my mom malam ini juga, … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | Tinggalkan komen

7 Ramadhan 1431H – Baked Mix Pasta

Alhamdulillah sudah genap seminggu kita berada di bulan ramadhan. semalam ada orang merungut sebab saya buat sosej puff cuma 3 ketul saja, tak cukup sampai berebut mereka 3 beranak (faham2 ajalah siapa 3 beranak tu ye). jadi untuk iftar hari … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | Tinggalkan komen

3 Ramadhan 1431H

finally saya dapat juga tidur lena for at least 4 hours last night selepas telan ubat penahan batuk. after coughing dekat sejam tiba2 batuk saya berhenti dan saya terus drifted. sedar2 dah jam 5 pagi, terus bangun sahur. tapi ubat … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | 1 Komen

2 Ramadhan 1431H – Lepak Maut

saya MC (cuti sakit) today. eh saya ni jarang ambil cuti sakit tau, tapi kalau dihitung2 tahun ini kira paling kerap. nak buat macam mana, umur dah meningkat ni kenalah sayang badan, kalau dah sakit jangan dipaksa2 sangat atau nak … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | Tinggalkan komen

Nasi Kuning Gulai Ikan Tongkol

I made nasi kuning today, served with gulai ikan tongkol for the adults. The kids had roti canai with kuah dhall yang dibeli. Nasi kuning is basically plain rice yang dimasak dengan serbuk kunyit untuk memberi warna, hence the name. … Teruskan membaca

Posted in Uncategorized | 2 Komen